Tuesday, September 1, 2009

Vad gör jag här?

Lite så tänkte jag igår. Jag traskade huvudgatan mot en restaurang där jag skulle möta upp några kollegor, det var skymning och även om alla säger att det är helt lugnt att traska runt i Dusjanbe efter mörkrets inbrott så kändes det lite läskigt (kanske för att jag inte gillar mörker mest). Fler poliser än vanligt på Rudaki. Snart kom förklaringen, presidenten ska ut och åka. Swish, swish, swish, tre svarta limousiner i typ hundra knyck med polisbilar både före och efter...Sen blev det lugnt igen.

Men det känns lite skumt att man liksom är här, å ena sidan är allt helt normalt, hus och jobb och matlagning. Å andra sidan är man mitt i Asien i ett land man inte känner och man vet inte riktigt vad som pågår i maktens korridorer. Jag antar att man ändå dras till att göra såna här saker annars skulle man väl bara stanna hemma i lugna trygga Sverige..?

Ja, jag vet nog fortfarande inte exakt vad jag gör här men jag är helt säker på att jag kommer att komma på det inom kort. Och till dess är det ändå överlag väldigt trevligt att vara här.

ps. Vi har tydligen redan upplevt ett mindre jordskalv, det är vanligt att det skakar rätt bra här. Jag fattade inte vad det var, trodde det var en lastbil eller en person som sprang genom alla rummen i huset. Gick och kollade i alla garderober för att se om ngn råkat komma in genom dörren och sen gömt sig. Men nej, ingen i huset. Sen fick jag höra att det varit ett skalv. Aha, då fattade jag.

1 comment:

  1. Ser inte ut att gå någon nöd på er! vackert och lagom riskfyllt med elkontakterna för att vardagen skall få ett mått av spänning...

    ReplyDelete